CV på svenska

Keramikkonstnär

Susanna Paavola-Lehtinen

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är keramikkonstnär från Vasa (f. 1959) och jag gör keramiska skulpturer.

Jag har avlagt ekonomie magister examen på Vasa Högskola 1987. Jag började jobba med keramik år 1978 genom att delta i kurser, samt självstudier, i form av aktivt deltagande i branschens evenemang och studieresor. Jag jobbar i min egen verkstad, med egna utställningsutrymmen, Ateljé 3.

Jag är medlem i Vasa Konstnärsgille r.f. och Finlands Bildkonstorganisationers Förbund r.f. Jag har deltagit imånga privata utställningar runt om i Finland och Estland. Tillsammans med min man Harri Lehtinen har vi ordnat närmare 20 gemensamma utställningar. I Pärnus Vasapark finns att se en träskulptur som jag gjort samarbete med min man.

Jag gillar att göra människo- och djurfigurer, särskilthästar och fåglar. Bästa källan till inspirationen är ändå en gränslös fantasi. Mina arbeten är starkt stiliserade och humoristiska, ibland även primitiva. I mitt arbete vill jag bibehållalerans vackra, naturliga nyans, som tar fram materialet och som ger arbetet en levande yta. Fräscha färger igenger et glatt intryck.

Genom mina arbeten vill jag förmedla en positivinställning till livet och ett gott humör.