CV suomeksi

 Keramiikkataiteilija 

 Susanna Paavola-Lehtinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 Olen vaasalainen keramiikkataiteilija (s.1959). Ammatilliselta koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Valmistuin Vaasan Kauppakorkeakoulusta1987. 

Keramiikkatyöskentelyn olen aloittanut 1978 alan kursseja hyödyntäen,mutta myös paljon itse opiskelemalla, keramiikka-alan tapahtumiin osallistumalla, sekä opintomatkoilla.

Työskentelen omassa keramiikkapajassani, jossa on myös näyttelytila nimeltään Ateljè 3. Olen Vaasan Taiteilijaseuran ja Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsen. Olen osallistunut lukuisiin valtakunnallisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt paljon yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea ja Eestissä. Yhdessä mieheni Harri Lehtisen kanssa 20 yhteisnäyttelyä. Pärnun Vaasa-puistossa on meidän yhteinen puuveistoksemme.

Mieluisia aiheita ovat ihmishahmot sekä eläimet, etenkin linnut ja hevoset. Paras inspiraation lähde on vilkas mielikuvitus. Työni ovat tyyliteltyjä, humoristisia ja jopa primitiivisiä. Töissäni haluan säilyttää saven kauniin, luonnollisen pinnan, joka tuo esiin materiaalin ja antaa työlle elävän pinnan. Raikkaat värit puolestaan luovat iloisen vaikutelman.

Pyrin välittämään töilläni positiivista elämänasennetta ja hyvää mieltä.